Hoeveel kost een muurschildering?

Elke muurschildering is uniek en de prijs verschilt per muurschildering. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren zoals, de complexiteit, de grootte, of je in het ontwerp schaduw verwerkt wilt hebben, de ondergrond van de muur en je woonplaats (reisafstand). Heb je een leuk idee of voorbeeld? Dan hoor ik dat graag! De prijs wordt altijd berekend inclusief 21% BTW, materiaalkosten en reiskosten (tenzij anders aangegeven). Ik werk niet met een uurtarief, maar er wordt van tevoren een prijs afgesproken. Zo heb je geen verrassingen achteraf!

Is een muurschildering alleen maar mogelijk op een vlakke muur?

Nee hoor! Op heel veel ondergronden is een muurschildering mogelijk. Denk hierbij aan stucwerk, behang en zelfs spachtelputz. Op sommige ondergronden duurt het alleen langer om een muurschildering te maken, dus vermeld bij je aanvraag de ondergrond van de muur en stuur er eventueel een aantal foto's bij.

Moet ik ruimte voor je maken in de kamer?

Vaak is het voor mij handig om te zien waar de meubels normaal gesproken staan, zodat ik de schildering goed in compositie kan maken in de kamer. En als ik ruimte nodig heb, dan schuif ik het wel aan de kant. Dus een bed voor de muur waar de muurschildering moet komen bijvoorbeeld, kun je gewoon laten staan.

Moet ik nog dingen afplakken en bedekken?

Nee hoor. Ik neem zelf allerlei doeken, afdekmateriaal en tape mee. Ik dek alles zo goed mogelijk af voor het geval er iets gemorst mocht worden. Mocht er toch een beetje verf gemorst worden op bijvoorbeeld het laminaat, kan ik dit gemakkelijk met een vochtige doek wegvegen en schoonmaken aangezien de verf waar ik mee werk op waterbasis is.

Ik ben zwanger, is de verf schadelijk voor mij en mijn baby's gezondheid?

De verf (acrylverf) waar ik mee werk is op waterbasis en milieuvriendelijk. Het stinkt niet, en droogt snel. Je hoeft je dus helemaal geen zorgen te maken over vieze en schadelijke luchtjes. De kwasten waar ik mee werk kan ik zelfs gemakkelijk en zonder zorgen schoonmaken onder de kraan. De kamer kan zelfs weer dezelfde dag in gebruik worden genomen.

De muurschildering is een beetje vies geworden, kan ik dit schoonmaken?

Je kunt na minimaal een week de muurschildering afnemen met een schone vochtige doek. Doe dit gewoon alsof je een tafel afneemt, en vermijd schuursponsjes en dergelijke. Mocht het nou echt zó vies zijn dat het er niet af komt, kun je altijd weer even contact met mij opnemen zodat ik het eventueel kan bijwerken.

Is het ook mogelijk om buiten een muurschildering te laten maken?

Dit is in sommige gevallen zeker mogelijk. Neem contact op en vermeld daarin wat de ondergrond is van de muur met eventueel een foto. Aan de hand hiervan kan ik bepalen of de muur zich goed leent voor een muurschildering.

Hoe lang ben je met een muurschildering bezig?

Dit hangt af van hoe gedetailleerd en groot de muurschildering wordt. Ik probeer altijd zo goed mogelijk van tevoren aan te geven hoe lang ik er ongeveer mee bezig ben. Bij grotere projecten plan ik altijd een extra bufferdag in. Dit doe ik voor het geval ik wat langer bezig ben dan vooraf gedacht of dat er iets gebeurt waardoor ik vertraging oploop. Zo komen we in ieder geval geen tijd te kort! Dit maakt voor de prijs niets uit, aangezien er altijd een prijs vooraf wordt afgesproken.

Ik wil heel graag een muurschildering maar weet nog niet precies wat?

Geen probleem! Probeer zo goed mogelijk uit te leggen wat je ongeveer zou willen en wat voor jou belangrijke elementen zijn. Aan de hand daarvan kan ik een schets op maat maken, die ik via een e-mail naar je toe kan sturen. Als je nog aanpassingen wilt is dat ook geen probleem, dan schets ik het weer verder naar jouw smaak. Uiteindelijk komt er dan een ontwerp uitrollen! Dit is een gratis service, de schetsen zijn puur grove schetsen in zwart-wit zodat je een idee hebt hoe het eruit komt te zien.

Kun je de schildering ook op canvas of op een houten paneel maken?

Jazeker! Het voordeel hiervan is dat je de schildering kan verplaatsen en bijvoorbeeld mee kan nemen met een verhuizing. Er komen hier wel extra kosten bij voor de inkoop van het canvas of het houten paneel. Als de schildering klaar is, kun je hem in Mijdrecht komen ophalen of ik kan hem versturen. De verzendkosten zijn dan wel voor de koper.

Is er een lange wachttijd?

De wachttijd kan varieren van 2 tot 6 maanden. Mocht je dus interesse hebben in een muurschildering of schildering op canvas/paneel, reserveer dan op tijd. Zo ben je verzekerd van een plekje! Kan de muurschildering echt niet wachten? Het kan gebeuren dat iemand afzegt of dat ik een klein gaatje vrij heb. Je kunt het dus altijd vragen, en dan kijken we samen of je nog ergens tussen past!

Teken je het ontwerp eerst op de muur?

Ja. Sommige elementen van de muurschildering teken ik uit de losse pols, maar vaak gebruik ik een overheadprojector. Ik maak dan sheets van het ontwerp (of delen daarvan) die ik dan bij jou thuis zo op de muur projecteer. Het ontwerp kan ik dan gemakkelijk vergroten, verkleinen en verplaatsen. Het leuke hieraan is dat je van tevoren al kunt zien hoe het wordt. Het ontwerp teken ik over het algemeen met krijt, mochten er nog aanpassingen nodig zijn, veeg ik het gemakkelijk weer van de muur af.

Moet ik thuis blijven als je komt schilderen?

Ik vind het natuurlijk super gezellig om 's ochtends samen even een kopje koffie te drinken en elkaar te leren kennen, maar je bent vrij in wat je wilt/moet doen. Wel is het aan te raden er even bij te zijn tijdens het tekenen van het ontwerp op de muur, zodat je kunt zien hoe het wordt en eventueel nog aanpassingen kunt doen. Maar dit is absoluut niet verplicht. Als ik klaar ben trek ik de deur achter me dicht, of je kunt mij een sleutel geven die ik dan na afloop weer door de brievenbus gooi.

Wat zijn je werktijden?

Ik werk van 08.00 tot een uur of 16.00. Als je graag wilt dat ik eerder of later kom in verband met bijvoorbeeld de kinderen naar school brengen is dat geen probleem. Soms kan het voorkomen dat ik wat langer doorwerk zodat ik de muurschildering die betreffende dag af kan maken. Dit laat ik op tijd weten.

Hoe werkt de betaling?

Van tevoren spreken we een prijs af. Dit is inclusief 21% BTW, materiaalkosten en reiskosten. Als ik de muurschildering heb gemaakt, ontvang je een factuur. Je kunt het bedrag contant geven als ik er ben of overmaken (binnen 10 dagen na factuurdatum). Verdere informatie met betrekking tot het overmaken van het bedrag staat beschreven op de factuur.